Ks. Isakowicz-Zaleski: Karmić tych ekologów surowymi warzywami, by przy gotowaniu nie wytwarzać CO2

Oferowane menu wydaje się całkowicie ignorować klimat
- uważa cytowany przez Onet dyrektor ds. nauki w organizacji pracującej na rzecz zmian w sposobie żywienia ludzi, Fabrice DeClerck. Portal przypomina, że wg. ekologicznych aktywistów produkcja mięsa to jeden z czynników odpowiadających za zmiany klimatu.
Obciążone mięsem menu jest obrazą dla pracy konferencji
- powiedziała z kolei Stephanie Feldstein z Centre for Biological Diversity.
A karmić tych ekologów-malkontentów kukurydzą i różnymi warzywami, ale surowymi, aby przy gotowaniu lub smażeniu nie wytwarzać CO 2. Do tego kwaśne mleko i woda spod ogórków. Od razu im się polepszy
- skomentował ks. Tadeusz Isakowicz-Zaleski.
A karmić tych ekologów-malkontentów kukurydzą i różnymi warzywami, ale surowymi, aby przy gotowaniu lub smażeniu nie wytwarzać CO 2. Do tego kwaśne mleko i woda spod ogórków. Od razu im się polepszy. #SzczytKlimatyczny #Katowice @Gosc_Niedzielny @dziejepl https://t.co/0o5bfFvHov
— Isakowicz-Zaleski (@IsakowiczZalesk) 4 grudnia 2018
źródło: onet.pl, twitter
raw
#REKLAMA_POZIOMA#