Tyle teraz zapłacimy za schabowego i rosół u Gessler. Ceny zwalają z nóg

Za obiad w jej warszawskiej restauracji „U Fukiera” trzeba słono zapłacić.
Jak sprawdził „Super Express”, za rosół w warszawskiej restauracji Magdy Gessler „U Fukiera” trzeba teraz zapłacić 37 zł, a za schabowego z zasmażaną kapustą – 86 zł.
Dziennik przypomniał, że jeszcze kilka lat temu rosół kosztował tam 19 zł, a schabowy poniżej 60 zł.
Jak inni podwyższają cenę masła, to ja muszę podwyższyć bułkę czy ciastko. To jest ewidentne. Ale to nie ma wpływu na moich gości, bo to jest taki target, a nie inny. […] Trzeba mieć tę magię, talent, dobre produkty i nie można oszukiwać ludzi. Trzeba wiedzieć, w jaką część społeczeństwa uderzamy, bo należy pamiętać, że jest to bardzo trudny czas dla większości społeczeństwa. Ale też są młodzi ludzie, którzy są pełni sukcesu i restauracja jest dla nich wyrazem tego sukcesu, żeby tam bywać i jeść
– mówiła w kwietniu Magda Gessler w wywiadzie dla jastrzabpost.pl, odnosząc się do podwyżek cen w jej lokalach.