Tyle kosztuje makowiec u Magdy Gessler. Cena zwala z nóg

Magda Gessler lubi wysoko wyceniać swoje produkty, ale jak sama podkreśla, jest to podyktowane ich najwyższą jakością. Podobnie było w przypadku słodkości sprzedawanych z okazji tłustego czwartku.
„W 2021 roku pączek z konfiturą malinową lub wiśniową w restauracji «U Fukiera» kosztował 8 zł. Cukiernia «Słodki Słony» liczyła sobie więcej o 3 zł, czyli 11 zł za jednego pączka z takim samym nadzieniem. Już wtedy podnosiły się głosy, że to najdroższe pączki w Polsce” – informuje „SE”.
„Rok później delikatesy «U Fukiera» oferowały pączki po 13 zł za sztukę. Opakowanie faworków o wadze 200 g kosztowało aż 30 zł. «Słodki Słony» sprzedawał pączki o 2 zł więcej. Cena wynosiła 15 zł” – dodaje tabloid.
Wielkanocna oferta u Gessler
Magda Gessler przedstawiła swoim gościom wyjątkową świąteczną ofertę. Króluje w niej żurek za 80 zł za litr, sałatka jarzynowa za 65 zł za kilogram, śledź z cebulką za 70 zł za pół kilograma, a także pieczona kaczka za blisko 200 zł. Podobny pułap cenowy dotyczy także słodkości. Babka drożdżowa za niecały kilogram kosztuje w lokalach restauratorki nawet 65 zł. W ofercie mamy również sernik za 95 zł oraz makowiec i mazurek, których cena w zależności od dodatków może sięgać nawet 150 zł za kilogram.