"Żądamy wycofania podwyżki cen!". Ostre stanowisko ZR Mazowsze do władz m. st. Warszawy
Opublikowano dnia 21.11.2019 08:49
Zarząd Regionu Mazowsze NSZZ "Solidarność" stanowczo sprzeciwia się planowanym przez władze m. st. Warszawy drastycznym podwyżkom opłat za wywóz odpadów w Warszawie.

pixabay.com

Szczególne oburzenie członków naszego Związku, mieszkańców Warszawy budzi skala podwyżki o kilkaset procent, oraz niesprawiedliwe, pozbawione logiki kryteria naliczenia opłat od metrażu, w wyniku czego np. gospodarstwo 2 osobowe dziś ponosi koszty w wysokości 228 zł rocznie, a po podwyżce wg. pomysłów władz Warszawy będzie to 864 zł. Śmieci wytwarzane są przez ludzi, a nie metry kwadratowe. Żądamy wycofania się z podwyżki cen!

- piszą Związkowcy.

źródło: informacja prasowa

raw/k

--> POBIERZ WYDANIE CYFROWE

Sprawdź w których placówkach Poczty Polskiej kupisz "TS": https://bit.ly/tysolnapoczcie

Wideo Tysol.pl Wywiad Cezarego Krysztopy z Tomaszem Szatkowskim
Prawy
Sierpowy Mikroblog

Prawy Sierpowy: Półmetek kampanii drugiej tury
Oj dzieje się wiele na naszych oczach. Wilki łagodnieją barankom obiecują bezpieczeństwo dożywotnie, Rekiny na vege dietę przechodzą, Trzaskowski ultrakonserwatystą jest, Nitras gołąbkiem pocztowym...
Ryszard
Czarnecki

Ryszard Czarnecki: Talerz zupy, konstytucja, stołówka przy Szewskiej i ja-obżartuch ...
W swojej książce „Porozumienie przeciw monowładzy. Z dziejów PC” Jarosław Kaczyński był łaskaw umieścić mnie w historii Polski. Kilka razy wspomniał o mnie jako o polityku.

Jerzy Bukowski: Kim jest gen. Kukliński dla Andrzeja Dudy i Rafała Trzaskowskiego?
Od wielu lat stosunek do „pierwszego polskiego oficera w NATO” jest najlepszym probierzem patriotyzmu.

Drogi Użytkowniku,

• przetwarzanie danych osobowych przez Tysol Sp. z o.o. i naszych zaufanych partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć, niezależnie od zgód wyrażonych na pozostałe rodzaje przetwarzania danych. Dowiedz się więcej o zgodzie marketingowej w naszej Polityce prywatności / Cofnij zgodę.