"Żądamy wycofania podwyżki cen!". Ostre stanowisko ZR Mazowsze do władz m. st. Warszawy
Opublikowano dnia 21.11.2019 08:49
Zarząd Regionu Mazowsze NSZZ "Solidarność" stanowczo sprzeciwia się planowanym przez władze m. st. Warszawy drastycznym podwyżkom opłat za wywóz odpadów w Warszawie.

pixabay.com

Szczególne oburzenie członków naszego Związku, mieszkańców Warszawy budzi skala podwyżki o kilkaset procent, oraz niesprawiedliwe, pozbawione logiki kryteria naliczenia opłat od metrażu, w wyniku czego np. gospodarstwo 2 osobowe dziś ponosi koszty w wysokości 228 zł rocznie, a po podwyżce wg. pomysłów władz Warszawy będzie to 864 zł. Śmieci wytwarzane są przez ludzi, a nie metry kwadratowe. Żądamy wycofania się z podwyżki cen!

- piszą Związkowcy.

źródło: informacja prasowa

raw/k

Wideo Tysol.pl Wywiad Cezarego Krysztopy z Tomaszem Szatkowskim

Jerzy Bukowski: Rozhisteryzowani sędziowie
Spora część polskich sędziów jawnie sprzeniewierza się swojemu powołaniu wygłaszając jednocześnie górnolotne i pompatyczne hasła, co ich całkowicie kompromituje.
Ryszard
Czarnecki

Ulica Miła w Strasburgu i Tusk na bezdrożach - antyamerykanizmu...
Chwilowo tytuł tej rubryki należałoby zmienić na „Widziane ze Strasburga”, bo kreślę te słowa właśnie w tym alzackim mieście. Mieście, którego nazwy dzielnic i nazwiska mieszkańców przypominają te niemieckie, choć Alzatczycy Niemców z powodów historycznych bardzo nie lubią. Piszę w nocy, po zakończeniu przedostatniej w tym roku sesji europarlamentu. Jeśliby zawrzeć ją w telegraficznym skrócie, to powiem tak: „Vivat nowa Komisja Europejska”! Umarł król, niech żyje król. Juncker „et consortes”, odchodzą 1 grudnia.
Andrzej
Hrehorowicz

[Tylko u nas] Teoria widzenia Andrzeja Hrechorowicza: Miesiąc "cudów"
Od lat obserwowałem co z wizerunkiem Jarosława Kaczyńskiego robiły media, i od lat narastała we mnie potrzeba pokazania, że to nie jest prawda.

Drogi Użytkowniku,

• przetwarzanie danych osobowych przez Tysol Sp. z o.o. i naszych zaufanych partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć, niezależnie od zgód wyrażonych na pozostałe rodzaje przetwarzania danych. Dowiedz się więcej o zgodzie marketingowej w naszej Polityce prywatności / Cofnij zgodę.