Adam Bodnar zajął stanowisko ws. symulacji zabójstwa abp. Jędraszewskiego
Opublikowano dnia 14.08.2019 18:17
Rzecznik Praw Obywatelskich wywołany do tablicy przez dziennikarkę Ewę Zajączkowską ws. symulacji zabójstwa abp. Marka Jędraszewskiego na zabawie gejowskiej odniósł się do sprawy i złożył pewne deklaracje.

źródło: screen You Tube
Przypomnijmy, Podczas wyborów Mister Gay 2019 w poznańskim klubie Punto jeden z uczestników, "Drag Queen Mariolkaa Rebell", symulował zabójstwo metropolity krakowskiego, abpa Marka Jędraszewskiego. O sprawie donosi TVP 3 oddział w Poznaniu.

Dziennikarka serwisu wSensie.pl Ewa Zajączkowska zapytała na Twitterze pana rzecznika czy zajmie się ta sprawą. Odpowiedział, że tak.
Wideo Konferencja "Układy zbiorowe droga do społecznej gospodarki rynkowej" - Debata publicystów
Ryszard
Czarnecki

Waszyngton: zima, ale w polityce gorąco
Zapraszam do lektury zapisu wywiadu radiowego, jakiego udzieliłem red. Krzysztofowi Skowrońskiemu ,prezesowi Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich. Rozmowa miała miejsce w Radiu Wnet - ja łączyłem się ze stolicy USA.

Kandydat Hołownia
Komu odbierze głosy Szymon Hołownia? Kandydatowi Koalicji Obywatelskiej, ktokolwiek nim będzie.
poseł Janusz
Szewczak

Janusz Szewczak: Jak oni się wszyscy martwią o ziemię, o zwierzęta, o świat, a nawet Polskę
Noblistka z Polski Olga Tokarczuk już dziś martwi się o akcyzę na mięso i to za  50 lat i jest przekonana, że „siłą Polski jest literatura, a nie węgiel” tyle tylko, że blisko 70 proc. Polaków nie czyta już żadnej książki w ciągu roku, a i literatura zeszła na psy, domy zaś w zimie trzeba jednak czymś ogrzać.

Drogi Użytkowniku,

• przetwarzanie danych osobowych przez Tysol Sp. z o.o. i naszych zaufanych partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć, niezależnie od zgód wyrażonych na pozostałe rodzaje przetwarzania danych. Dowiedz się więcej o zgodzie marketingowej w naszej Polityce prywatności / Cofnij zgodę.