[video] Jerzy Owsiak powraca na stanowisko prezesa WOŚP
Opublikowano dnia 19.01.2019 19:29
Po poniedziałkowej rezygnacji ze stanowiska prezesa Fundacji WOŚP, dziś Jerzy Owsiak zadeklarował zmianę decyzji. Wieloletni szef fundacji pozostanie na jej czele.

print screen/FB

To się stało. Dla wielu z nas, także dla mnie, świat runął, świat się zakończył, świat stanął w miejscu. (…) mimo tej ogromnej tragedii, która miała miejsce w Gdańsku, a nie wiedzieliśmy jeszcze, jak ona się skończy, dziękowaliśmy wszystkim...

- mówił Owsiak.

A następnego dnia złożyłem rezygnację z funkcji prezesa zarządu fundacji, to nie oznaczało, że nie będę związany z fundacją, że fundacja zawiesza swoje działanie. To ja, czując się także odpowiedzialny za to wszystko, co się stało (…) wycofałem siebie z takich różnych pozycji decydujących i przez kilka dni, Paweł, wydarzyły się rzeczy wprost niezwykłe (…) jedno serce zgasło, ale z drugiej strony miliony serc się otworzyły

- kontynuował.

Kiedy podczas tej Mszy usłyszałem parę bardzo ważnych słów, a masa ludzi podchodząc do mnie prosiła, żeby Orkiestra był w takim kształcie, jak była, pomyślałem sobie, że to życie się odradza na nowo (…) więc powiem Ci, Paweł, krótko - bierzemy się za robotę, wracam do roboty, biorę się jeszcze 4 razy mocniej, 10 razy mocniej (…) Twoje ideały wróciły z jeszcze większą mocą. Tak, będę grał dalej z Orkiestrą. Tak, będę prezesem fundacji, dlatego, że zobaczyłem, co się dzieje obok i mam nadzieję, że miliony Polaków, słuchając także homilii (…) weźmie sobie do serca, żeby powiedzieć każdej nienawiści "nie" - nie ma na to naszej zgody, ale czynnie. Finał Wielkiej Orkiestry jest takim dniem, kiedy wszyscy są wobec siebie niezwykle przyjaźni i nawet ten jeden incydent - przeraźliwy, straszny - niech w żaden sposób nie zmieni tego obrazu

- podkreślił.

adg

źródło: fb

Wideo gen. Komornicki: Rosjanie przygotowują się do wojny na dużą skalę
Marcin
Brixen

Jak wycinać drzewa
- Wycinają drzewo pod naszym blokiem!!!\nTen okrzyk od strony drzwi poderwał Hiobowskich na nogi. Przy drzwiach stała uradowana mama Wiktymiusza.
europoseł Zbigniew
Kuźmiuk

Zbigniew Kuźmiuk: Po zaledwie 300 dniach premier rozlicza się z realizacji tzw. piątki Morawieckiego
Dzisiaj premier Mateusz Morawiecki odwiedzi aż 3 województwa: mazowieckie, świętokrzyskie i małopolskie, żeby na spotkaniach z Polakami, rozliczyć się z obietnic, jakie złożył niecały rok temu.
Ryszard
Czarnecki

"Hasta la vista, baby!"
Te sympatyczne sondaże nie powinny nas usypiać, ani wprowadzać w stan błogostanu, ale miło jak opozycja słyszy: „Hasta la vista, baby!” (słynna wypowiedź z filmu „Terminator 2”). Czy dlatego opozycja nie lubi Arnolda Schwarzeneggera?

Drogi Użytkowniku,

• przetwarzanie danych osobowych przez Tysol Sp. z o.o. i naszych zaufanych partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć, niezależnie od zgód wyrażonych na pozostałe rodzaje przetwarzania danych. Dowiedz się więcej o zgodzie marketingowej w naszej Polityce prywatności / Cofnij zgodę.