[video] Jerzy Owsiak powraca na stanowisko prezesa WOŚP
Opublikowano dnia 19.01.2019 19:29
Po poniedziałkowej rezygnacji ze stanowiska prezesa Fundacji WOŚP, dziś Jerzy Owsiak zadeklarował zmianę decyzji. Wieloletni szef fundacji pozostanie na jej czele.

print screen/FB

To się stało. Dla wielu z nas, także dla mnie, świat runął, świat się zakończył, świat stanął w miejscu. (…) mimo tej ogromnej tragedii, która miała miejsce w Gdańsku, a nie wiedzieliśmy jeszcze, jak ona się skończy, dziękowaliśmy wszystkim...

- mówił Owsiak.

A następnego dnia złożyłem rezygnację z funkcji prezesa zarządu fundacji, to nie oznaczało, że nie będę związany z fundacją, że fundacja zawiesza swoje działanie. To ja, czując się także odpowiedzialny za to wszystko, co się stało (…) wycofałem siebie z takich różnych pozycji decydujących i przez kilka dni, Paweł, wydarzyły się rzeczy wprost niezwykłe (…) jedno serce zgasło, ale z drugiej strony miliony serc się otworzyły

- kontynuował.

Kiedy podczas tej Mszy usłyszałem parę bardzo ważnych słów, a masa ludzi podchodząc do mnie prosiła, żeby Orkiestra był w takim kształcie, jak była, pomyślałem sobie, że to życie się odradza na nowo (…) więc powiem Ci, Paweł, krótko - bierzemy się za robotę, wracam do roboty, biorę się jeszcze 4 razy mocniej, 10 razy mocniej (…) Twoje ideały wróciły z jeszcze większą mocą. Tak, będę grał dalej z Orkiestrą. Tak, będę prezesem fundacji, dlatego, że zobaczyłem, co się dzieje obok i mam nadzieję, że miliony Polaków, słuchając także homilii (…) weźmie sobie do serca, żeby powiedzieć każdej nienawiści "nie" - nie ma na to naszej zgody, ale czynnie. Finał Wielkiej Orkiestry jest takim dniem, kiedy wszyscy są wobec siebie niezwykle przyjaźni i nawet ten jeden incydent - przeraźliwy, straszny - niech w żaden sposób nie zmieni tego obrazu

- podkreślił.

adg

źródło: fb

Wideo Konferencja "Układy zbiorowe droga do społecznej gospodarki rynkowej" - Debata publicystów
Ryszard
Czarnecki

Jestem wdzięczny prezesowi Kaczyńskiemu za to wyzwanie: start do PE ze stolicy
(…) pani Bieńkowska przygotowała fatalny budżet, a pani Huebner fatalny podział mandatów. Choć z drugiej strony w Hiszpanii jest bardzo wielu migrantów i te dodatkowe mandaty, to chyba była nagroda za promigracyjną postawę. Osobiście wolę mieć mniej mandatów i nie mieć migrantów.
Marek
Budzisz

Marek Budzisz: Kto zrobił kampanię prezydentowi Zełenskiemu i co z tego może wynikać?
Ukraiński portal internetowy Bihus.info, ten sam, który opublikował serię artykułów o malwersacjach i podejrzanych transakcjach związanych z zaopatrzeniem w broń i uzbrojenie ukraińskiej armii, jakie przeprowadzał Gładkowski junior, syn bliskiego współpracownika Poroszenki (przed zmianą nazwiska Swiniarczuk), zajął się na dwa dni przed drugą turą wyborów sztabem Wołodymira Zełenskiego. Trudno w związku z tym uznać, że dziennikarze pracujący dla Bihus.info pracują na rzecz kampanii byłego już prezydenta, co jest ważne, bo na ukraińskim rynku medialnych tego rodzaju niezależna postawa nie jest wcale częsta. Tym bardziej warto zapoznać się z ich ustaleniami.

Jerzy Bukowski: "Powinno być odwrotnie"
Jak żyć Koalicjo Europejsko, jak żyć?

Drogi Użytkowniku,

• przetwarzanie danych osobowych przez Tysol Sp. z o.o. i naszych zaufanych partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć, niezależnie od zgód wyrażonych na pozostałe rodzaje przetwarzania danych. Dowiedz się więcej o zgodzie marketingowej w naszej Polityce prywatności / Cofnij zgodę.