Zmywarka kapturowa - dlaczego powinna znaleźć się w każdej profesjonalnej kuchni?
Artykuł Sponsorowany
W przypadku lokali gastronomicznych, w kuchni stale coś się dzieje. Nierzadko trzeba gasić pożary - i to nie tylko w przenośni, ale też dosłownie! Intensywne tempo pracy wymaga odpowiedniego wyposażenia. Rozkład kuchni i zaplecze AGD powinno być pomyślane w taki sposób, aby zwiększać efektywność pracy, a jednocześnie jej nie utrudniać. Odpowiednio dobrane wyposażenie, akcesoria i meble gastronomiczne mogą mieć pozytywny wpływ na wydajność kuchni, jak również jakość wydawanych posiłków.
Ograniczanie kosztów funkcjonowania kuchni
W przypadku profesjonalnych kuchni, zadowolenie klientów należy przedłożyć nad ewentualne wydatki. Są jednak sprzęty, których wykorzystanie realnie ogranicza koszty pracy kuchni, a jednocześnie nie wpływa w żaden sposób na satysfakcję gości lokalu w kontekście posiłków i obsługi. Mowa o zmywarkach kapturowych, które cechują się wysoką wydajnością i niewielkim zużyciem wody. Zazwyczaj restauracje inwestują w zatrudnienie pracownika na zmywaku. Jest to rozwiązanie, które generuje dość duże koszty ze względu na wypłatę pracowniczą, ale również zużycie wody. Dodatkowo trudno o stuprocentową pewność, że naczynia będą nieskazitelnie czyste.
Zmywarka kapturowa to rozwiązanie, które nadąża za szalonym restauracyjnym tempem, czyszcząc sztućce i naczynia zaledwie w minutę. Jej wydajność jest naprawdę duża - w ciągu godziny jest w stanie przerobić aż 60 pełnych koszy. Wybór cyklu o długości 1 minuty umożliwia taką wydajność, a jednocześnie gwarantuje najwyższą jakość czyszczenia.
Zmywarka kapturowa - dlaczego warto?
Korzystanie ze zmywarki to również rozwiązanie dla profesjonalnych kuchni o dużym przerobie. Dzięki istnieniu takich urządzeń, jak zmywarka kapturowa dla gastronomii, możliwe jest oszczędne czyszczenie naczyń w tempie odpowiadającym szybkiemu przerobowi naczyń w lokalach gastronomicznych. Dzięki temu nie musisz obawiać się ryzyka, że w lokalu zabraknie naczyń, co, wbrew pozorom, wcale nie zdarza się tak rzadko.
Dobór zmywarki kapturowej powinien zależeć przede wszystkim od zwyczajowego przerobu Twojego lokalu gastronomicznego. Warto również przyjrzeć się funkcjom i wariantom cyklu mycia. Kolejnym ważnym parametrem jest oczywiście zużycie prądu i wody. Dobra zmywarka kapturowa powinna być ergonomiczna i energooszczędna, dzięki czemu rachunki lokalu pójdą w dół.
Szukasz dobrego sprzętu? Sprawdź gastroprodukt.pl/zmywarki-kapturowe.
Sprawdź również inne urządzenia do zmywalni oferowane przez Gastroprodukt:
- zmywarki gastronomiczne ( gastroprodukt.pl/zmywarka-gastronomiczna )
- zmywarko wyparzarki ( gastroprodukt.pl/zmywarko-wyparzarki )