reklama_pozioma
Sądu się nie boimy. Robimy to, co do nas należy. Odpowiedź na oświadczenie prezesa Zawady
Opublikowano dnia 27.09.2018 17:23
Po ukazaniu się ostatniego wydania Tygodnika Solidarność, w którym to opisywaliśmy praktyki, jakich miał się dopuścić Prezes Sławomir Zawada, kierujący wówczas Gminnym Przedsiębiorstwem Oczyszczania w Bogatyni, na portalu www.zgorzelec.info ukazało się oświadczenie Pana Prezesa, w którym zapowiada skierowanie do sądu pozwu przeciwko „Tygodnikowi”, zarzucając mu publikowanie nierzetelnych i nieprawdziwych informacji. „Publikacja pt. «Folwark Prezesa Zawady» autorstwa Pana Redaktora Andrzeja Berezowskiego, która ukazała się w Tygodniku Solidarność z dnia 25 września 2018 roku zawiera szereg nieprawdziwych i szkalujących mnie pomówień. Wyraźną intencją autora było obrzucenie mnie błotem, nie mam wątpliwości, że na zamówienie” – pisze w swoim oświadczeniu Pan Prezes. „Nie mam dziś innego wyjścia jak skierować sprawę do sądu przeciwko Redakcji Tygodnika Solidarność oraz autorowi tekstu” – dodaje.

Wojciech Korkuć TS
„Tygodnik Solidarność” zawsze stał po stronie pracownika, dlatego też nie możemy i nie będziemy lekceważyć dochodzących do nas od pewnego czasu sygnałów dotyczących łamania praw pracowniczych czy wykorzystywania pracowników do prywatnych celów. Nie trzeba u nas „zamawiać” artykułów, robimy to, co do nas należy, co jako tygodnik szczególnie mający na celu dobro społeczne robiliśmy od początku swojego istnienia, bez względu na cenę, jaką często przychodziło nam płacić. Przed publikacją ostatniego artykułu, podobnie jak poprzednio, zwróciliśmy się z prośbą do Pana Prezesa o ustosunkowanie się do padających wobec niego zarzutów. Tym razem z tej możliwości nie skorzystał, w zamian za to wydał oświadczenie, z którego wynika, że zamierza pozwać nas do sądu. Czekamy zatem na pozew, chętnie staniemy przed sądem i podzielimy się naszą wiedzą na ten temat. Tak czy inaczej sprawy nie odpuścimy. Na chwilę obecną jesteśmy w trakcie badania kolejnych wątków działalności Sławomira Zawady, które będziemy publikować na łamach „Tygodnika Solidarność” i na portalu Tysol.pl.

Michał Ossowski redaktor naczelny Tygodnika Solidarność

--> POBIERZ WYDANIE CYFROWE

Sprawdź w których placówkach Poczty Polskiej kupisz "TS": https://bit.ly/tysolnapoczcie

Wideo Prof. Romuald Szeremietiew: Polska może wrócić do pozycji mocarstwowej
Ryszard
Czarnecki

My - ICH wrogowie
My nazywamy ich „naszymi oponentami”, a w najgorszym przypadku „przeciwnikami”. Ale oni nie bawią się w Wersal. Oni „lutują”, walą między oczy, jadą po bandzie, idą „na rympał” i bez żadnych zahamowań nazywają nas po prostu WROGAMI.

Kampania bez liderów
Ani Jarosław Kaczyński ani Borys Budka nie towarzyszyli Andrzejowi Dudzie i Rafałowi Trzaskowskiemu w ich spotkaniach z wyborcami, rzadko też zabierali głos.

Jerzy Bukowski: Pomnik krakowskiej przekupki
Muzeum Krakowa chce upamiętnić krakowskie przekupki pomnikiem, który miałby stanąć przy placu Szczepańskim.

Drogi Użytkowniku,

• przetwarzanie danych osobowych przez Tysol Sp. z o.o. i naszych zaufanych partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć, niezależnie od zgód wyrażonych na pozostałe rodzaje przetwarzania danych. Dowiedz się więcej o zgodzie marketingowej w naszej Polityce prywatności / Cofnij zgodę.