reklama_pozioma
Sądu się nie boimy. Robimy to, co do nas należy. Odpowiedź na oświadczenie prezesa Zawady
Opublikowano dnia 27.09.2018 17:23
Po ukazaniu się ostatniego wydania Tygodnika Solidarność, w którym to opisywaliśmy praktyki, jakich miał się dopuścić Prezes Sławomir Zawada, kierujący wówczas Gminnym Przedsiębiorstwem Oczyszczania w Bogatyni, na portalu www.zgorzelec.info ukazało się oświadczenie Pana Prezesa, w którym zapowiada skierowanie do sądu pozwu przeciwko „Tygodnikowi”, zarzucając mu publikowanie nierzetelnych i nieprawdziwych informacji. „Publikacja pt. «Folwark Prezesa Zawady» autorstwa Pana Redaktora Andrzeja Berezowskiego, która ukazała się w Tygodniku Solidarność z dnia 25 września 2018 roku zawiera szereg nieprawdziwych i szkalujących mnie pomówień. Wyraźną intencją autora było obrzucenie mnie błotem, nie mam wątpliwości, że na zamówienie” – pisze w swoim oświadczeniu Pan Prezes. „Nie mam dziś innego wyjścia jak skierować sprawę do sądu przeciwko Redakcji Tygodnika Solidarność oraz autorowi tekstu” – dodaje.

Wojciech Korkuć TS
„Tygodnik Solidarność” zawsze stał po stronie pracownika, dlatego też nie możemy i nie będziemy lekceważyć dochodzących do nas od pewnego czasu sygnałów dotyczących łamania praw pracowniczych czy wykorzystywania pracowników do prywatnych celów. Nie trzeba u nas „zamawiać” artykułów, robimy to, co do nas należy, co jako tygodnik szczególnie mający na celu dobro społeczne robiliśmy od początku swojego istnienia, bez względu na cenę, jaką często przychodziło nam płacić. Przed publikacją ostatniego artykułu, podobnie jak poprzednio, zwróciliśmy się z prośbą do Pana Prezesa o ustosunkowanie się do padających wobec niego zarzutów. Tym razem z tej możliwości nie skorzystał, w zamian za to wydał oświadczenie, z którego wynika, że zamierza pozwać nas do sądu. Czekamy zatem na pozew, chętnie staniemy przed sądem i podzielimy się naszą wiedzą na ten temat. Tak czy inaczej sprawy nie odpuścimy. Na chwilę obecną jesteśmy w trakcie badania kolejnych wątków działalności Sławomira Zawady, które będziemy publikować na łamach „Tygodnika Solidarność” i na portalu Tysol.pl.

Michał Ossowski redaktor naczelny Tygodnika Solidarność

Wideo Tysol.pl Wywiad Cezarego Krysztopy z Tomaszem Szatkowskim
Prawy
Sierpowy Mikroblog

Serial o KRS, czyli kolejny sezon rozpoczety.
Serial o KRS w reżyserii Totalnej Opozycji zaczął właśnie kolejny sezon.\n\nTym razem do grona producentów dołączyła Rosja. Już ten fakt powinien zaświecić wszelkie lampki ostrzegawcze w sztabach opozycji, ale gdzie tam!\n\nOni nawet z tego się ucieszyli! Popatrzcie europejczycy! Taka potęga nawet zauważyła łamanie praworządności w Polsce!!! A PIS tylko dąży wbrew wszystkiemu do izolowania Polski na arenie świata! PiS PiS PiSssssssssssss....

Jerzy Bukowski: Odważne wystąpienie Turskiego
Godnie, uczciwie i ostro potępił reżim, któremu przez wiele lat wiernie służył.
Prawy
Sierpowy Mikroblog

Prawy Sierpowy: Zatrzymać zło aby uratować duszę
Dziś 27 stycznia 2020 roku obchodzimy rocznicę wyzwolenia obozu koncentracyjnego w Oświęcimiu Brzezince. Na świecie żyje już coraz to mniejsza liczba ocalonych z tej fabryki śmierci. Zawsze kiedy myślę o tych czasach wzdraga mną myśl o tym jak bardzo źli ludzie zawiadywali tym obozem? Jak bardzo człowiek musi się wyzbyć sumienia, serca czy zwykłej ludzkiej wrażliwości aby stać się bestią?

Drogi Użytkowniku,

• przetwarzanie danych osobowych przez Tysol Sp. z o.o. i naszych zaufanych partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć, niezależnie od zgód wyrażonych na pozostałe rodzaje przetwarzania danych. Dowiedz się więcej o zgodzie marketingowej w naszej Polityce prywatności / Cofnij zgodę.