Posłowie przegłosowali wsparcie finansowe dla mediów publicznych
Opublikowano dnia 13.02.2020 21:27
Po tym jak na dotację dla mediów publicznych nie zgodził się Senat, posłowie przegłosowali korzystny dla mediów publicznych projekt, w wyniku którego te zostaną zasilone kwotą 2 miliardów złotych. Za było 232 posłów. Przeciwko 220 posłów.

screen YouTube
Teraz ustawa trafi na biurko prezydenta.

Nie udała się próba storpedowania projektu ze strony Marszałka Senatu Tomasz Grodzkiego Marszałek, który zaproponował we środę, by zamiast na telewizję i radio, pieniądze te przeznaczyć na onkologię.

Większość pieniędzy zasili prowadzoną przez Jacka Kurskiego Telewizję Publiczną, która w ostatnim czasie znacząco bije konkurencję pod względem oglądalności.

cyk
Wideo Prof. Romuald Szeremietiew: Polska może wrócić do pozycji mocarstwowej
Zbigniew "Zebe"
Kula

Zbigniew "Zebe" Kula: Dlaczego jest "drogo"
Jednymi ze sztandarowych haseł opozycji, które są podnoszone w obecnej kampanii wyborczej są: wzrost cen i inflacja. Oczywiście jedno z drugim się łączy, gdyż inflacja rzeczywiście wpływa na wzrost cen, ale nie tylko ona. Głównym czynnikiem wzrostu cen jest… wzrost gospodarczy.

Jerzy Bukowski: Czy Zjednoczona Prawica jest w kryzysie?
Jeszcze kilka lat temu Zjednoczona Prawica nie byłaby zagrożona nawet największymi ambicjami liderów tworzących ją ugrupowań.
Ryszard
Czarnecki

Kidawa-Błońska weszła w buty Komorowskiego
Polecam Państwu lekturę mojego wywiadu, udzielonego tygodnikowi „Do Rzeczy”. Rozmowę przeprowadził Maciej Pieczyński

Drogi Użytkowniku,

• przetwarzanie danych osobowych przez Tysol Sp. z o.o. i naszych zaufanych partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć, niezależnie od zgód wyrażonych na pozostałe rodzaje przetwarzania danych. Dowiedz się więcej o zgodzie marketingowej w naszej Polityce prywatności / Cofnij zgodę.