Schwertner: "Prezydent Andrzej Duda domagał się odwołania Jacka Kurskiego ze stanowiska prezesa TVP"
Opublikowano dnia 15.03.2019 09:01
Dziennikarz Onetu Janusz Schwertner poinformował w mediach społecznościowych, że prezydent Andrzej Duda domagał się odwołania Jacka Kurskiego ze stanowisko prezesa TVP. Informacje te są w pewien sposób zbieżne z tezami postawionymi w artykule Marcina Makowskiego, opublikowanego na łamach Wirtualnej Polski.

screen YT

Według źródeł Onetu, prezydent Andrzej Duda domagał się odwołania Jacka Kurskiego ze stanowiska prezesa TVP

- poinformował Janusz Schwertner na Twitterze. W jego opinii to "promyk nadziei, że nawet obóz władzy częściowo rozumie, że sprawy poszły już o kilka mostów za daleko".

Marcin Makowski natomiast w swojej publikacji na łamach "Wp.pl" informuje, że "Prezydent i premier stracili cierpliwość do Jacka Kurskiego".

Do zarządu TVP, obok Jacka Kurskiego, trafił zwolniony przez niego Piotr Pałka i odsunięta na boczny tor Marzena Paczuska. W planie koalicji prezydenta i premiera - roszady personalne mają służyć zmianie charakteru telewizji. Więcej pluralizmu, mniej politycznej propagandy

- pisał redaktor.

źródło: Twitter, wp.pl

raw/k

Wideo "Konstytucja dla obywateli, nie dla elit". Wywiad z Ewą Tomaszewską

Jerzy Bukowski: Biegowy paraliż Krakowa
Czy władze Krakowa nie powinny znacznie ograniczyć liczby wydawanych zezwoleń na biegi uliczne w centrum?
Jacek
Matysiak

Jacek Matysiak: Protest Polonii Amerykańskiej...
Stare chińskie przekleństwo “Obyś żył w ciekawych czasach” ponownie zaczyna sprawdzać się w Polsce. Tyle zmian! Pamiętacie jak mówili w Sowietach, że przyszłość to oni już znają, tylko nie są pewni przeszłości. Polacy pogrążeni w konflikcie z Żydami o Historyczna Prawdę, nie mają pojęcia co nagada im hagada. Raptem do roszczeniowego stołu przy którym siedzą Żydzi, powolutku dostawiają swoje krzesła Niemcy. Polacy próbują się odgryzać, na wcześniejsze roszczeniowe sugestie niemieckich organizacji wypędzonych, ówczesny prezydent Warszawy Lech Kaczyński poczęstował ich rachunkiem za zniszczenie Warszawy i nastał spokój...
Zbigniew "Zebe"
Kula

2 Liga: Rycerze wiosny z Grudziądza
W najciekawszym meczu dwudziestej piątej kolejki rozgrywek, Olimpia Grudziądz niespodziewanie rozgromiła Górnika Łęczna różnicą pięciu bramek. Klasycznym hattrickiem popisał się wprowadzony na plac gry w 58’ Mikołaj Gabor. Potrzebował do tego tylko 7 minut i co ciekawe, są to pierwsze jego celne trafienia w tych rozgrywkach! Grudziądz po raz czwarty wygrał w tym roku i jest najlepiej grającą obecnie drużyną w II lidze.

Drogi Użytkowniku,

• przetwarzanie danych osobowych przez Tysol Sp. z o.o. i naszych zaufanych partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć, niezależnie od zgód wyrażonych na pozostałe rodzaje przetwarzania danych. Dowiedz się więcej o zgodzie marketingowej w naszej Polityce prywatności / Cofnij zgodę.