Schwertner: "Prezydent Andrzej Duda domagał się odwołania Jacka Kurskiego ze stanowiska prezesa TVP"
Opublikowano dnia 15.03.2019 09:01
Dziennikarz Onetu Janusz Schwertner poinformował w mediach społecznościowych, że prezydent Andrzej Duda domagał się odwołania Jacka Kurskiego ze stanowisko prezesa TVP. Informacje te są w pewien sposób zbieżne z tezami postawionymi w artykule Marcina Makowskiego, opublikowanego na łamach Wirtualnej Polski.

screen YT

Według źródeł Onetu, prezydent Andrzej Duda domagał się odwołania Jacka Kurskiego ze stanowiska prezesa TVP

- poinformował Janusz Schwertner na Twitterze. W jego opinii to "promyk nadziei, że nawet obóz władzy częściowo rozumie, że sprawy poszły już o kilka mostów za daleko".

Marcin Makowski natomiast w swojej publikacji na łamach "Wp.pl" informuje, że "Prezydent i premier stracili cierpliwość do Jacka Kurskiego".

Do zarządu TVP, obok Jacka Kurskiego, trafił zwolniony przez niego Piotr Pałka i odsunięta na boczny tor Marzena Paczuska. W planie koalicji prezydenta i premiera - roszady personalne mają służyć zmianie charakteru telewizji. Więcej pluralizmu, mniej politycznej propagandy

- pisał redaktor.

źródło: Twitter, wp.pl

raw/k

Wideo Konferencja "Układy zbiorowe drogą do społecznej gospodarki rynkowej" - Piotr Duda
Ryszard
Czarnecki

Instynkt samozachowawczy: zwierzęta go mają - politycy nie zawsze...
Polecam lekturę zapisu telewizyjnego wywiadu, jakiego udzieliłem red. Emilii Pobłockiej z TV „Republika” - tuż po „dealu” między Londynem a Brukselą ws. warunków Brexitu, a przed jego odrzuceniem przez Izbę Gmin.

Jerzy Bukowski: Sadzenie lipy
Określenie „sadzić lipę” ma w naszym języku dosyć pejoratywne znaczenie.
Prawy
Sierpowy Mikroblog

Dramat powyborczy
Kiedy opozycja przerżnęła kolejne wybory do Sejmu bardzo się ucieszyła, że dzięki paktowi senackiemu może blokować Sejm.\nTymczasem zaistniało kilka okoliczności które zaczęły burzyć poczucie radości. Tak bardzo zburzyły że pewnemu politykowi pomyliła się rola parlamentarzysty z rolą ojca chrzestnego. A na dokładkę dziś zostały wniesione do sądu protesty wyborcze z kilku okręgów. Przedstawienie dopiero się rozpoczyna, aktorzy już trenują swe kwestie. Kurtyna w górę!

Drogi Użytkowniku,

• przetwarzanie danych osobowych przez Tysol Sp. z o.o. i naszych zaufanych partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć, niezależnie od zgód wyrażonych na pozostałe rodzaje przetwarzania danych. Dowiedz się więcej o zgodzie marketingowej w naszej Polityce prywatności / Cofnij zgodę.