reklama_pozioma
Schwertner: "Prezydent Andrzej Duda domagał się odwołania Jacka Kurskiego ze stanowiska prezesa TVP"
Opublikowano dnia 15.03.2019 09:01
Dziennikarz Onetu Janusz Schwertner poinformował w mediach społecznościowych, że prezydent Andrzej Duda domagał się odwołania Jacka Kurskiego ze stanowisko prezesa TVP. Informacje te są w pewien sposób zbieżne z tezami postawionymi w artykule Marcina Makowskiego, opublikowanego na łamach Wirtualnej Polski.

screen YT

Według źródeł Onetu, prezydent Andrzej Duda domagał się odwołania Jacka Kurskiego ze stanowiska prezesa TVP

- poinformował Janusz Schwertner na Twitterze. W jego opinii to "promyk nadziei, że nawet obóz władzy częściowo rozumie, że sprawy poszły już o kilka mostów za daleko".

Marcin Makowski natomiast w swojej publikacji na łamach "Wp.pl" informuje, że "Prezydent i premier stracili cierpliwość do Jacka Kurskiego".

Do zarządu TVP, obok Jacka Kurskiego, trafił zwolniony przez niego Piotr Pałka i odsunięta na boczny tor Marzena Paczuska. W planie koalicji prezydenta i premiera - roszady personalne mają służyć zmianie charakteru telewizji. Więcej pluralizmu, mniej politycznej propagandy

- pisał redaktor.

źródło: Twitter, wp.pl

raw/k

Wideo Adam Andruszkiewicz [K'15]: Głosowałem w obronie ministra Macierewicza i już tłumaczę dlaczego

Jerzy Bukowski: Policja na podsłuchu
Sprzętem o wartości zaledwie kilkuset złotych da się podsłuchać funkcjonariuszy ochraniających imprezy z udziałem polityków, także tych zajmujących kluczowe stanowiska.

Jerzy Bukowski: Biskupia pokuta
Zdaniem księdza Tadeusza Isakowicza-Zaleskiego to niespodziewane postanowienie bp. Libery może mieć związek z tuszowaniem afer pedofilskich w Kościele.
Ryszard
Czarnecki

Ryszard Czarnecki: Sponsorzy nie są przypisani do żużla na stałe
Dziś ruszają żużlowe Mistrzostwa Świata - cykl Grand Prix.Pierwsze zawody odbędą się w Polsce, w Warszawie, na Stadionie Narodowym. Zanim ewentualnie usłyszymy "Mazurka Dąbrowskiego", zapraszam do przeczytania mojego wywiadu, który ukazał się w branżowym „ Tygodniku Żużlowym”.

Drogi Użytkowniku,

• przetwarzanie danych osobowych przez Tysol Sp. z o.o. i naszych zaufanych partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć, niezależnie od zgód wyrażonych na pozostałe rodzaje przetwarzania danych. Dowiedz się więcej o zgodzie marketingowej w naszej Polityce prywatności / Cofnij zgodę.