reklama_pozioma
wPolityce odpowiada na oświadczenie dziennikarzy TVN ws. "urodzin Hitlera": Nie za ciekawie
Opublikowano dnia 09.11.2018 08:45
- TVN polemizuje z zarzutami, które nie padają w żadnym z tekstów opublikowanych na naszym portalu - odpowiada wPolityce.pl na oświadczenie TVN-u ws. "urodzin Hitlera".

screen yt
W swoim oświadczeniu TVN stwierdził m.in., że nie prawdą jest, by: "jakikolwiek członek ekipy TVN biorącej udział w realizacji reportażu „Polscy neonaziści” przekazał jakiekolwiek pieniądze Mateuszowi S. ps. Sitas lub komukolwiek kto brał udział w w organizacji urodzin Adolfa Hitlera w lesie w okolicy Wodzisławia Śląskiego. W związku z tym nie mógł w tym postępowaniu złożyć „zeznań”, na które powołuje się portal wPolityce".

Niby proste, ale kłopot w tym, że z informacji wPolityce.pl wynika, iż prowadzący śledztwo sprawdzili tę wersję (czy wzbogacił się nagle, czy miał te otrzymane rzekomo pieniądze) i to się generalnie zgadza z tym, co opowiedział Mateusz S.

- odpowiadają dziennikarze wPolityce.pl

- Wszystko razem wygląda dla TVN mało ciekawie

- dodają.

mk/źródło: wpolityce.pl
reklama_pionowaNajnowszy numer
Wideo Tysol.pl Wywiad Cezarego Krysztopy z Tomaszem Szatkowskim
.
Rosemann

Roseman: 8 miesięcy czyli w co gra Czarnecki
Nie da się wykluczyć i takiej możliwości, że Czarnecki ma takich nagrań więcej i to, o czym już wiemy to tylko sprytna przygrywka przed dalszym ciągiem. Który nastąpi wiosną i jesienią. Ale to się dopiero okaże.
europoseł Zbigniew
Kuźmiuk

Zbigniew Kuźmiuk: Jest porozumienie w sprawie Brexitu, ale z brytyjskiego rządu odchodzi aż 5 ministrów
W środę zarówno strona unijna jak i rząd W. Brytanii ogłosili, że jest porozumienie w sprawie uporządkowanego wyjścia tego kraju z Unii Europejskiej, ale już w czwartek dowiedzieliśmy się, że odchodzi aż 5 ministrów, w tym ten odpowiedzialny za negocjacje Brexitu.
Marian
Panic

Marian Panic: "Autokracja z zachowaniem praw obywatelskich", czyli o Polsce i Węgrzech na łamach FAZ
"Dokonano analizy systemu władzy i sposobu sprawowania rządów przez dwóch silnych ludzi: Viktora Orbana i Jarosława Kaczyńskiego a także ich partii: Fidesz i PiS. Chodzi o ideologiczne i biograficzne tło, o podobieństwa i różnice. Przy czym wniosek redaktorów tego tomu (Manfreda Sappera, Volkera Weichsela) zdaje się być taki, iż o demokracji w tych dwóch krajach nie ma już właściwie mowy. Nawet nie o demokracji illiberalnej. Pojawia się za to dość osobliwa atrybucja w postaci pojęcia »liberalna autokracja« czyli autokracja, w której obowiązują jeszcze prawa człowieka. To dotyczy w szczególności Węgier, a Polska znajduje na drodze do tego" - czytamy na łamach Frankfurter Allgemeine Zeitung.