reklama_pozioma
Waldemar Żurek grozi sędziom: "Przyjęcie stanowiska w KRS to nie tylko usunięcie z zawodu"
Opublikowano dnia 16.01.2018 18:37
"Sędziowie nie mogą zamykać oczu i udawać, że nie widzą, jak jest tworzony ten organ" — mówił o KRS w nowym kształcie sędzia Waldemar Żurek.

Waldemar Żurek, screen YT

Kary dyscyplinarne, które przewiduje prawo dla sędziów, którzy się sprzeniewierzą zasadom prawa, są bardzo surowe. To nie tylko usunięcie z zawodu, ale czasem pozbawienie stanu spoczynku, czyli sędziowskiej emerytury

- kontynuował. Dodał, że udział w "tak niekonstytucyjnym organie" jest sprzeniewierzeniem się przysiędze sędziowskiej i może skutkować odpowiedzialnością prawną w przyszłości.

źródło: wpolityce.pl

reklama_pionowaNajnowszy numer
Wideo "Konstytucja dla obywateli, nie dla elit". Wywiad z Ewą Tomaszewską
Przemysław
Jarasz

Lekarz ginekolog podejrzany o zgwałcenie pacjentki i molestowanie innych. Został zatrzymany przez policję
50-letni lekarz ginekolog z Zabrza jest podejrzany o zgwałcenie, a także doprowadzenie czterech pacjentek do poddania się tzw. innym czynnościom seksualnym. Został już zatrzymany przez miejscową policję prowadzącą śledztwo pod nadzorem Prokuratury Rejonowej w Zabrzu. Podejrzany medyk został objęty m.in. policyjnym dozorem i absolutnym zakazem wykonywania zawodu. Grozi mu kara do 12 lat więzienia. Śledczy nie wykluczają, że ofiar lekarza może być więcej i apelują do kobiet, które mogły być pokrzywdzone przez zatrzymanego ginekologa, o zgłaszanie się na policję lub do prokuratury.
poseł Janusz
Szewczak

Janusz Szewczak: Jan Vincent Rostowski pluje pod wiatr
Ciekawe, kogo chciał obrazić i sprowokować Sztukmistrz z Londynu Jan Vincent Rostowski; Kornela Morawieckiego, premiera Mateusza Morawieckiego, a może śp. prezydenta Lecha Kaczyńskiego, w związku z 10-tą rocznicą jego odważnej akcji w Gruzji, swym ostatnim, głupawym i aroganckim wpisem w mediach społecznościowych.
Marian
Panic

Marian Panic: Człowiek Putina objęty zakazem wjazdu do UE w związku z aneksją Krymu przyjęty w Berlinie
Rząd niemiecki nie miał żadnych skrupułów przyjąć w Berlinie (niemalże w tajemnicy) szefa sztabu generalnego Rosji, Walerija Gierasimowa.