reklama_pozioma
D.Wildstein o W.Frasyniuku: Jego stanowisko poparł: związek zawodowy złodziei, porywaczy, mafiozów...
Opublikowano dnia 13.01.2018 14:24
Do odmowy Władysława Frasyniuka stawienia się w prokuraturze odniósł się Dawid Wildstein.

YT, print screen
Frasyniuk oświadczył, że nie zgłosi się do prokuratury, bo w Polsce "nie ma demokracji". Jego stanowisko natychmiast poparł: związek zawodowy złodziei samochodów, porywaczy,alimenciarzy, mafiosów, czyścicieli kamienic i handlarzy kradzionym towarem. Oraz: HGW i senator Gawłowski
- skometował Wildstein.

źródło: TT

Wideo "Konstytucja dla obywateli, nie dla elit". Wywiad z Ewą Tomaszewską
Przemysław
Jarasz

Koniec psychozy strachu wśród kobiet w Zabrzu. Policja wytropiła zboczeńca
Koniec horroru i życia w strachu kobiet w śródmieściu Zabrza. Mężczyzna, który w okolicy podziemnego przejścia pod torami kolejowymi przy ul. Damrota (nieopodal stadionu Górnika Zabrze) napadał na kobiety, został wytropiony i zatrzymany przez zabrzańskich policjantów. Na wniosek prokuratury sąd wysłał go za kraty na co najmniej trzy miesiące. Jednakże za usiłowanie zgwałcenia trzech kobiet i doprowadzenia ich do tzw. innej czynności seksualnej, mężczyźnie grozi do 12 lat więzienia. Kara ta może zostać zwiększona o połowę, gdyż podejrzany działał w warunkach recydywy. Zaledwie w 2015 roku opuścił mury więzienia, gdzie odsiadywał wyrok również za przestępstwa na tle seksualnym.
Marian
Panic

Marian Panic: Michael Bartsch [TAZ]: "..."Różaniec do granic" został Euroregionowi Nysa oszczędzony"
"Przed 20 laty gdy powołane zostało do życia "Europejskie Miasto Görlitz/Zgorzelec", w pewnej niemieckiej kawiarni wywieszony był napis w języku polskim "Tutaj się nie kradnie"

Jerzy Bukowski: Kolejne pieniądze na krakowski pomnik gen. Kuklińskiego
Przedstawiający pękający mur berliński i wygięte w łuk ostrze szabli jako symbol oficerskiego honoru monument ma stanąć - jak niedawno informowałem - wiosną br.