reklama_pozioma
Oświadczenie Frasyniuka. Odmawia stawienia się w prokuraturze.Będzie się ukrywał "jak w stanie wojennym"?
Opublikowano dnia 11.01.2018 23:25
- W związku z wezwaniem mnie do Prokuratury Okręgowej w Warszawie na dzień 12 stycznia 2018 roku - w charakterze podejrzanego - o popełnienie przestępstwa z art. 222 par. 1 kk podczas kontr-miesięcznicy smoleńskiej, oświadczam co następuje: (...) Obecna sytuacja w Polsce, pamięć historyczna z czasów komunizmu, a także osobiste doświadczenia z czasów "Solidarności" oraz dramatycznego dla naszego państwa Stanu wojennego, są powodem dla którego nie stawię się na wezwanie władzy stawiającej się ponad prawem - czytamy w oświadczeniu Władysława Frasyniuka opublikowanym przez Magdę Dobrzańską - Frasyniuk. Wymieniony w wezwaniu artykuł mówi o naruszeniu nietykalności cielesnej funkcjonariusza publicznego i prawdopodobnie dotyczy sytuacji podczas jednej z demonstracji radykalnej organizacji Obywatele RP kiedy to Władysław Frasyniuk zachowywał sie agresywnie wobec policjanta

screen YouTube

- Władza ingeruje w prawo do wolnych i uczciwych wyborów, oraz prawa do godności,  równości i szacunku we własnym kraju oraz za granicą

Policja, która powinna stać na straży wolności i bezpieczeństwa obywateli, staje się współczesnym oddziełem ZOMO

Niezależni prokuratorzy zostali podwładnymi funkcjonariusza partyjnego w funckji Prokuratora Generalnego Zbigniewa Ziobry, sprawującego jednocześnie władzę nad sądami będącymi ostatecznym narzzędziem do wymierzania kar wobec wolnych obywateli

- tłumaczy swój "dramatyczny" gest Władysław Frasyniuk

Wideo Konferencja "Układy zbiorowe droga do społecznej gospodarki rynkowej" - Debata publicystów
Paweł
Janowski

Paweł Janowski: Plastynowanie gotówkowe
Przyglądam się młodym, interesująco inteligentnym, pracowitym inaczej kandydatom z wybitnie zasłużonej partii. O którą chodzi? Proszę odgadnąć. Przyglądam się bardzo dokładnie, a jak tak się przyglądam, to zauważam zadziwiające podobieństwo między nimi. Od Szczecina po Gdańsk, od Wrocławia po Inowrocław, od miasteczka po aglomerację. Jest coś, co ich wszystkich łączy. Co to takiego?
Historia W
Aspektach Różnych

19-20 czerwca 1574 r. - ucieczka króla Henryka Walezego z Polski
444 lata temu, w nocy z 19 na 20 czerwca 1574 r., król Polski Henryk z rodu Walezjuszy zbiegł ze stołecznego Krakowa i wraz z kilkoma zaufanymi osobami uciekł do rodzinnej Francji, by objąć tron po zmarłym bracie Karolu IX.
Portal
Stoczniowy

[Wywiad] Konrad Konefał: PGZ Stocznia Wojenna szuka 150 pracowników i liczy na nowe kontrakty
– Jeżeli pozyskamy kontrakty w takim kształcie, do jakiego dążymy, będziemy potrzebowali nawet 150 nowych pracowników w drugim półroczu tego roku. Poszukujemy głównie pracowników produkcyjnych o różnych specjalnościach stoczniowych. Chcemy również uzupełnić wakaty na stanowiskach projektantów i technologów. Szeroko zakrojoną rekrutację zaczynamy z końcem czerwca – mówi prezes zarządu PGZ Stoczni Wojennej Konrad Konefał w rozmowie z Portalem Stoczniowym.