reklama_pozioma
Oświadczenie Frasyniuka. Odmawia stawienia się w prokuraturze.Będzie się ukrywał "jak w stanie wojennym"?
Opublikowano dnia 11.01.2018 23:25
- W związku z wezwaniem mnie do Prokuratury Okręgowej w Warszawie na dzień 12 stycznia 2018 roku - w charakterze podejrzanego - o popełnienie przestępstwa z art. 222 par. 1 kk podczas kontr-miesięcznicy smoleńskiej, oświadczam co następuje: (...) Obecna sytuacja w Polsce, pamięć historyczna z czasów komunizmu, a także osobiste doświadczenia z czasów "Solidarności" oraz dramatycznego dla naszego państwa Stanu wojennego, są powodem dla którego nie stawię się na wezwanie władzy stawiającej się ponad prawem - czytamy w oświadczeniu Władysława Frasyniuka opublikowanym przez Magdę Dobrzańską - Frasyniuk. Wymieniony w wezwaniu artykuł mówi o naruszeniu nietykalności cielesnej funkcjonariusza publicznego i prawdopodobnie dotyczy sytuacji podczas jednej z demonstracji radykalnej organizacji Obywatele RP kiedy to Władysław Frasyniuk zachowywał sie agresywnie wobec policjanta

screen YouTube

- Władza ingeruje w prawo do wolnych i uczciwych wyborów, oraz prawa do godności,  równości i szacunku we własnym kraju oraz za granicą

Policja, która powinna stać na straży wolności i bezpieczeństwa obywateli, staje się współczesnym oddziełem ZOMO

Niezależni prokuratorzy zostali podwładnymi funkcjonariusza partyjnego w funckji Prokuratora Generalnego Zbigniewa Ziobry, sprawującego jednocześnie władzę nad sądami będącymi ostatecznym narzzędziem do wymierzania kar wobec wolnych obywateli

- tłumaczy swój "dramatyczny" gest Władysław Frasyniuk

Wideo "Konstytucja dla obywateli, nie dla elit". Wywiad z Ewą Tomaszewską

Jerzy Bukowski: Niech wszyscy senatorowie PiS przyznają się, jak zagłosowali w sprawie Stanisława Koguta
Byłby to piękny dowód odwagi cywilnej, bez której trudno sobie wyobrazić bycie odpowiedzialnym politykiem.
Barbara
Piela

Nowe plastusie Barbary Pieli: Dominik Tarczyński z psem Oskarem
"Pogromcy feministek", plastelina, skala 1:6

Jerzy Bukowski: Niech szkoły zaopiekują się miejscami pamięci
Umiejętna praca wychowawcza nauczycieli przyniosłaby znakomite rezultaty w tej materii.