reklama_pozioma
Adam Borowski: Jesteśmy na wojnie, ale walka nie toczy się o stanowisko tego czy innego polityka
Opublikowano dnia 11.01.2018 18:22
- Od pierwszego dnia urzędowania kibicowałem panu ministrowi Antoniemu Macierewiczowi, wpierałem rząd dobrej zmiany jak mogłem. Słowem i czynem. Dymisja Antoniego bardzo mnie zaskoczyła - pisze Adam Borowski, opozycjonista za czasów PRL i szef jednego z warszawskich Klubów Gazety Polskiej

screen YouTube

- Ale musimy zaufać liderom Dobrej Zmiany, że taka rekonstrukcja była teraz potrzebna. Bo jesteśmy na wojnie... i walka toczy się nie o stanowisko dla tego czy innego polityka. To walka ze zlaicyzowaną pozbawioną chrześcijańskich wartości lewacką Europą, wspieraną przez sprzedajną opozycję o kształt przyszłej Europy. To walka o przyszłość Polski – czy my za 20 czy 50 lat będziemy jeszcze niepodległym, suwerennym państwem, czy będziemy już tylko peryferiami jakichś tam Stanów Zjednoczonych Europy?

- pise Adam Borowski

Wideo gen. Komornicki: Rosjanie przygotowują się do wojny na dużą skalę
Paweł
Janowski

Paweł Janowski: Plastynowanie gotówkowe
Przyglądam się młodym, interesująco inteligentnym, pracowitym inaczej kandydatom z wybitnie zasłużonej partii. O którą chodzi? Proszę odgadnąć. Przyglądam się bardzo dokładnie, a jak tak się przyglądam, to zauważam zadziwiające podobieństwo między nimi. Od Szczecina po Gdańsk, od Wrocławia po Inowrocław, od miasteczka po aglomerację. Jest coś, co ich wszystkich łączy. Co to takiego?
Historia W
Aspektach Różnych

19-20 czerwca 1574 r. - ucieczka króla Henryka Walezego z Polski
444 lata temu, w nocy z 19 na 20 czerwca 1574 r., król Polski Henryk z rodu Walezjuszy zbiegł ze stołecznego Krakowa i wraz z kilkoma zaufanymi osobami uciekł do rodzinnej Francji, by objąć tron po zmarłym bracie Karolu IX.
Portal
Stoczniowy

[Wywiad] Konrad Konefał: PGZ Stocznia Wojenna szuka 150 pracowników i liczy na nowe kontrakty
– Jeżeli pozyskamy kontrakty w takim kształcie, do jakiego dążymy, będziemy potrzebowali nawet 150 nowych pracowników w drugim półroczu tego roku. Poszukujemy głównie pracowników produkcyjnych o różnych specjalnościach stoczniowych. Chcemy również uzupełnić wakaty na stanowiskach projektantów i technologów. Szeroko zakrojoną rekrutację zaczynamy z końcem czerwca – mówi prezes zarządu PGZ Stoczni Wojennej Konrad Konefał w rozmowie z Portalem Stoczniowym.