reklama_pozioma
Petycja do Premiera Morawieckiego z żądaniem powrotu Antoniego Macierewicza na stanowisko MON
Opublikowano dnia 10.01.2018 13:20
- Żądamy przywrócenia Antoniego Macierewicza na stanowisko Ministra Obrony. Antoni Macierewicz jest człowiekiem, którego nie trzeba nikomu przedstawiać. W okresie okupacji sowieckiej działał w szeregach opozycji demokratycznej, a w czasach wolnej Polski walczył o to, by Polska była Polską, a nie igrzyskiem środowisk (post)komunistycznych. Od 2010 r. aktywnie działa na rzecz rozliczenia winnych katastrofy smoleńskiej oraz upamiętnienia ofiar 10 kwietnia. Przez ostatnie dwa lata Antoni Macierewicz osiągnął naprawdę wiele ‐ Wojsko Polskie przestało być atrapą i kompanią honorową, a stało się sprawnym oraz silnym czynnikiem państwowotwórczym - piszą autorzy petycji z żądaniem przywrócenia Antoniego Macierewicza na stanowisko ministra obrony narodowej

screen YouTube
- Polacy przestali odwracać wzrok na widok żołnierza, ponieważ wiedzą, że to człowiek, który ich obroni. Niestety, polityczne intrygi części obozu "dobrej zmiany" oraz środowisk dawnych Wojskowych Służb Informacyjnych najpierw doprowadziły do kampanii zohydzającej postać Antoniego Macierewicza, a następnie do jego odwołania z piastowanego stanowiska Ministra Obrony Narodowej. W związku z powyższym my, wyborcy Prawa i Sprawiedliwości oraz wielu innych środowisk patriotycznych, zwracamy się z apelem do Pana Prezesa Rady Ministrów Mateusza Morawieckiego, Pana Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Andrzeja Dudy, Pana Prezesa Prawa i Sprawiedliwości Jarosława Kaczyńskiego o przerwanie antypolskiego chocholego tańca i przywrócenie Antoniego Macierewicza na zajmowane uprzednio stanowisko. W naszym apelu nie chodzi o politykę; w naszym apelu chodzi o silną, patriotyczną oraz bezpieczną Polskę; chodzi o Ojczyznę wolną.

- piszą autorzy petycji dostępnej na stronie avaaz.org
Wideo "Konstytucja dla obywateli, nie dla elit". Wywiad z Ewą Tomaszewską

Dekalog na szkołach
Wójt tłumaczy, że zareagował na to, jak katolicy traktowani są na Zachodzie, gdzie dyskryminuje się ich, a promuje zło moralne w postaci aborcji, eutanazji, związków homoseksualnych.
Marek
Budzisz

Marek Budzisz: Czy Poroszenko zaryzykuje pokerowe zagranie?
Choć wybory prezydenckie na Ukrainie dopiero za 9 miesięcy, a parlamentarne jeszcze później, to wszystko wskazuje na to, że zasadnicze rozstrzygnięcia polityczne mogą mieć miejsce w najbliższych tygodniach, jeśli nie dniach.
Portal
Stoczniowy

Portal Stoczniowy: US Navy - nowy niszczyciel rakietowy typu Arleigh Burke odebrany
Marynarka wojenna Stanów Zjednoczonych US Navy odebrała nowy okręt. To niszczyciel USS Thomas Hudner, wyposażony w kierowane pociski rakietowe Tomahawk. Okręt zbudowała amerykańska stocznia General Dynamics Bath Iron Works.