reklama_pozioma
Petycja do Premiera Morawieckiego z żądaniem powrotu Antoniego Macierewicza na stanowisko MON
Opublikowano dnia 10.01.2018 13:20
- Żądamy przywrócenia Antoniego Macierewicza na stanowisko Ministra Obrony. Antoni Macierewicz jest człowiekiem, którego nie trzeba nikomu przedstawiać. W okresie okupacji sowieckiej działał w szeregach opozycji demokratycznej, a w czasach wolnej Polski walczył o to, by Polska była Polską, a nie igrzyskiem środowisk (post)komunistycznych. Od 2010 r. aktywnie działa na rzecz rozliczenia winnych katastrofy smoleńskiej oraz upamiętnienia ofiar 10 kwietnia. Przez ostatnie dwa lata Antoni Macierewicz osiągnął naprawdę wiele ‐ Wojsko Polskie przestało być atrapą i kompanią honorową, a stało się sprawnym oraz silnym czynnikiem państwowotwórczym - piszą autorzy petycji z żądaniem przywrócenia Antoniego Macierewicza na stanowisko ministra obrony narodowej

screen YouTube
- Polacy przestali odwracać wzrok na widok żołnierza, ponieważ wiedzą, że to człowiek, który ich obroni. Niestety, polityczne intrygi części obozu "dobrej zmiany" oraz środowisk dawnych Wojskowych Służb Informacyjnych najpierw doprowadziły do kampanii zohydzającej postać Antoniego Macierewicza, a następnie do jego odwołania z piastowanego stanowiska Ministra Obrony Narodowej. W związku z powyższym my, wyborcy Prawa i Sprawiedliwości oraz wielu innych środowisk patriotycznych, zwracamy się z apelem do Pana Prezesa Rady Ministrów Mateusza Morawieckiego, Pana Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Andrzeja Dudy, Pana Prezesa Prawa i Sprawiedliwości Jarosława Kaczyńskiego o przerwanie antypolskiego chocholego tańca i przywrócenie Antoniego Macierewicza na zajmowane uprzednio stanowisko. W naszym apelu nie chodzi o politykę; w naszym apelu chodzi o silną, patriotyczną oraz bezpieczną Polskę; chodzi o Ojczyznę wolną.

- piszą autorzy petycji dostępnej na stronie avaaz.org
reklama_pionowaNajnowszy numer
Wideo gen. Komornicki: Rosjanie przygotowują się do wojny na dużą skalę
Marek
Budzisz

Marek Budzisz: Ławrow w Bośni, czyli rozgrywka o Donbas wchodzi w nową fazę
Rosyjski minister spraw zagranicznych Ławrow odwiedził stolicę Bośni i Hercegowiny Sarajewo oraz Banja Lukę, stolicę Republiki Serbskiej wchodzącej w skład tego federacyjnego kraju o najbardziej, jak piszą dziennikarze Timesa, skomplikowanym systemie rządów w Europie. Jest on spuścizną pokoju w Dayton, który kończył wojnę na Bałkanach i jednocześnie starał się zbudować kruchy modus vivendi w tym podzielonym, na kantory etniczne kraju. Wizyta jest istotna z kilku powodów, o których trzeba napisać.

Dekalog zamiast preambuły?
Zgodnie z procedurą petycja zostanie rozpatrzona przez Komisję Praw Człowieka, Praworządności i Petycji.

Jerzy Bukowski: Gdzie jest ojczyzna Frasyniuka?
"Dla naszego dobra, w obronie Konstytucji, niech nas skarżą do TSUE."