Komisja badająca sprawę molestowania w Agorze zakończyła prace. Jest oświadczenie zarządu spółki
Opublikowano dnia 22.12.2017 10:58
Jak czytamy na stronie wyborcza.pl, specjalna komisja zajmująca się sprawą oskarżenia o molestowanie, którego miał dopuszczać się jeden z redaktorów, zakończyła już swą pracę i przekazała zarządowi spółki raport i zalecenia.

Michał Wybieralski, screen YT

Komisja zarekomendowała Zarządowi m.in. bezzwłoczne rozwiązanie stosunku pracy z jednym z pracowników. Zarząd zwrócił się do związku zawodowego w Agorze o niezwłoczne rozpatrzenie tego wniosku

- czytamy na wyborcza.pl. Autorzy oświadczenia informują, że ze względu na "poszanowanie prywatności pracowników i współpracowników, których ta sprawa dotyczy”, prace jak i raport komisji nie zostaną ujawnione.

Zarząd Agory zapowiedział specjalne szkolenia i warsztaty dla wszystkich pracowników dotyczące postępowania w podobnych przypadkach.

- podsumowują autorzy.

źródło: wyborcza.pl

Wideo Agnieszka Romaszewska: Ukraina postawiła na Niemcy. I się na tym przejedzie
europoseł Zbigniew
Kuźmiuk

Zbigniew Kuźmiuk: Agencja Moody's podwyższa prognozę wzrostu PKB, a Polska wśród rynków rozwiniętych
W ostatnich dniach mamy do czynienia z dwoma ważnymi zdarzeniami, które pokazują, że po blisko 3 latach rządów Prawa i Sprawiedliwości, agencje ratingowe wręcz na wyścigi podwyższają prognozy wzrostu gospodarczego dla Polski, a jednocześnie nasz kraj został przekwalifikowany z grupy rynków wschodzących do rynków rozwiniętych.

Wybite okno też można dobrze wykorzystać
Warto wyciągnąć odpowiednią naukę z tej lekcji.
Marcin
Brixen

Marcin Brixen: Ustawa dereperacyjna
Wolna ciągnęła się niedziela. Mama Łukaszka ożywiała się tylko wtedy, kiedy w którejś ze stacji radiowych nadawano nowoczesny i postępowy przebój. Przebój został oparty na znanej piosence wykonywanej przez Mieczysława Fogga i wykonywali go artyści, którzy protestowali jak szaleni przeciwko obecnej władzy występując za pieniądze w publicznej telewizji.